翻訳と辞書 |
Anago
is the Japanese word for salt-water eels, normally referred to Ma-anago (''Conger myriaster''). Ma-anago are used for a seafood dish in Japan. They are often simmered (sushi) or deep-fried (tempura), compared to unagi (freshwater eels) which are usually barbecued with a sauce (kabayaki). Anago is also slightly less rich and oily than unagi. Anago has a very soft texture and sweet taste. ==Species==
* ''Heteroconger hassi'' (Klausewitz & Eibl-Eibesfeldt 1959)〔(【引用サイトリンク】url=http://www.fishwise.co.za/Search/SpeciesDetailPage/tabid/110/specieconfigid/221768/genusspecies/heteroconger_hassi/Default.aspx )〕 * ''Ariosoma anago'', ''Anago anago'' or ''Conger anago'' (Temminck et Schlegel, 1846)〔(【引用サイトリンク】url=http://www.fishwise.co.za/Default.aspx?TabID=110&SpecieConfigId=196507&GenusSpecies=Ariosoma_anago )〕 * ''Conger cinereus'' (Rüppell, 1830)〔(【引用サイトリンク】url= http://www.fishwise.co.za/Search/SpeciesDetailPage/tabid/110/specieconfigid/208303/genusspecies/conger_cinereus/Default.aspx )〕 * ''Conger japonicas'' (Bleeker, 1879)〔(【引用サイトリンク】url=http://www.fishwise.co.za/Search/SpeciesDetailPage/tabid/110/specieconfigid/225553/genusspecies/conger_japonicus/Default.aspx )〕 * ''Conger myriaster'' (Brevoort, 1856) * ''Gorgasia japonica'' (Abe, Asai & Miki 1977)〔(【引用サイトリンク】url= http://www.fishwise.co.za/Search/SpeciesDetailPage/tabid/110/specieconfigid/225468/genusspecies/gorgasia_japonica/Default.aspx )〕
抄文引用元・出典: フリー百科事典『 ウィキペディア(Wikipedia)』 ■ウィキペディアで「Anago」の詳細全文を読む
スポンサード リンク
翻訳と辞書 : 翻訳のためのインターネットリソース |
Copyright(C) kotoba.ne.jp 1997-2016. All Rights Reserved.
|
|