翻訳と辞書 |
Kokoretsi
Kokoreç or Kokoretsi is a dish of the Balkans and Turkey consisting mainly of lamb or goat intestines, often wrapping seasoned offal, including sweetbreads, hearts, lungs, or kidneys. The intestines of suckling lambs are preferred. ==Etymology== The Greek name 'kokoretsi' (κοκορέτσι), the Aromanian name 'kukuretšu' and the Turkish name 'kokoreç' ultimately come from the Albanian ''kukurec''.〔Γ. Μπαμπινιώτης (Babiniotis), Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Δεύτερη Έκδοση, Athens, 2002〕
抄文引用元・出典: フリー百科事典『 ウィキペディア(Wikipedia)』 ■ウィキペディアで「Kokoretsi」の詳細全文を読む
スポンサード リンク
翻訳と辞書 : 翻訳のためのインターネットリソース |
Copyright(C) kotoba.ne.jp 1997-2016. All Rights Reserved.
|
|