翻訳と辞書 |
Chorba
Chorba ((トルコ語:çorba), pronounced (:tʃoɾˈba)) is one of various kinds of soup or stew found in national cuisines across the Balkans, North Africa, Eastern Europe, Central Asia, and the Middle East. ==Spelling variants==
''Chorba'' is derived from a Persian term شوربا from ''shor'' ("salty, brackish") and ''ba'' ("stew"). Chorba is also called shorba ((ペルシア語:شوربا)), ((アムハラ語:ሾርባ)), shorwa ((パシュトー語:شوروا)), ciorbă ((ルーマニア語、モルドバ語():ciorbă)), shurpa ((ロシア語:шурпа)), shorpa ((ウイグル語:ug=شورپا)), shorpo ((キルギス語:шорпо)), and sorpa ((カザフ語:сорпа)). In South Asia, the term shorba ((ウルドゥー語:شوربہ), (ヒンディー語:शोरबा)) simply means gravy.
抄文引用元・出典: フリー百科事典『 ウィキペディア(Wikipedia)』 ■ウィキペディアで「Chorba」の詳細全文を読む
スポンサード リンク
翻訳と辞書 : 翻訳のためのインターネットリソース |
Copyright(C) kotoba.ne.jp 1997-2016. All Rights Reserved.
|
|