翻訳と辞書 |
RICE
米, ライス, いね, 飯[めし], ご飯
=========================== 「 RICE 」を含む部分一致用語の検索リンク〔 136 件 〕
・70%-polished rice : 七分づき米 ・abdominal white of rice kernel : 腹白 ・abortive rice kernel : くず米 ・automatic rice huller : 自動もみすり機 ・black coloured rice : 黒色米 ・black coloured rice kernel : 黒色米 ・black rice : う稲 ・black-market rice : 闇米, ★[参考]: government rice(政府米), self-marketed rice(自主流通米) ・boiled rice and grated yam : 【日本】とろろ飯 ・boiling characteristics of rice : 炊飯特性 ・brewers' rice : 酒米 ・broken rice : 砕け米 ・broken rice kernel : 砕け米 ・brown rice : 玄米 ・carbonized rice husks : 焼きもみ殻 ・chalky rice : 白亜質米 ・chalky rice kernel : チョーク質米 ・checked rice : 胴割米 ・circulation type rice milling : 循環式精米機 ・coated rice : コーテッドライス ・cracked rice kernel : 胴割米 ・curried rice : ライスカレー ・curry and rice : ライスカレー ・cylinder rice pearling machine : 円筒精米機 ・defatted rice bran : 脱脂米ぬか ・dehulled rice : 玄米 ・double kerneled rice : 複粒稲 ・drainable rice nursery : 乾田苗代 ・early delivering rice : 早場米 ・emery grinder system rice pearling maching : 研削式精米機 ・enriched rice : 強化米 ・floating rice : 浮稲 ・foot furrow of rice mursery bed : 踏切溝 ・fried rice : チャーハン(炒飯) ・glutinous rice : もち米 ・government rice : 《日本》政府米 / In Japan, there are three main channels for rice distribution. And, rice is called government rice, self-marketed rice, or black market rice according to the channel used to distribute it. ・green dead-kernel rice : 青死米 ・green kerneled rice : 青米 ・grinding type rice milling machine : 研削式精米機 ・head rice : 上白米 ・high grade rice : 上米 ・hull-cracked rice : 割れ傷もみ ・hulled rice : 玄米 ・husked rice : 玄米 ・immature base rice grain : 基部未熟米 ・imperfect kernel of rice : 不完全米 ・late variety of rice : 晩稲 ・live green-kernel rice : いき青米 ・long-glume rice : 長えい稲 ・milky white rice kernel : 乳白米 ・milled rice with embryo : 胚芽米 ・non-glutinous rice : うるち米 ・non-waxy rice : うるち米 ・notched-belly rice kernel : 胴切米 ・opaque-kernel rice : 死米 ・ordinary rice : うるち米 ・paddy rice : 水稲 ・parboiled rice : パーボイルド米 ・perfect rice grain : 完全米 ・polished rice : 精白米 ・protected semi-irrigated rice nursery : 保温折衷苗代 ・purple rice : 紫稲 ・rate of broken rice : 砕米率 ・rate of polished rice : 精米率 ・ratio of hasked rice : もみすり歩合 ・red-kerneled rice : 赤米 ・rice : 米, ライス, いね, 飯[めし], ご飯 ・rice body : 米粒体 ・rice bran : 米ぬか ・rice bran oil : 米ぬか油 ・rice cake making machine : もちつき機 ・rice culture : 稲作 ・rice for sake brewery : 酒米 ・rice grader : 米選機 ・rice grain : 米粒 ・rice hull : もみ殻 ・rice import liberalization : 米の輸入自由化 ・rice inspection : 米穀検査 ・rice kernel : 米粒 ・rice milk : かゆ ・rice milling machine : 精米機 ・rice milling plant : 精米工場 ・rice nursery seeder : 苗代種まき機 ・rice of new crop : 新米 ・rice of old crop : 古米 ・rice paddies : 水田 ・rice pearing mill : 精米機 ・rice plant hill : 稲株 ・rice polisher : 研米機 ・rice polishing machine : 研米機 ・rice powder : 米粉 ・rice price : 米価 ・rice processing facilities : ライスセンター ・rice raising : 米作 ・rice screenings : くず米 ・rice seed : 種もみ ・rice seedling grown on flooded nursery : 水苗 ・rice seedling infected with gibberella : ばか苗 ・rice sorter : 米選機 ・rice sticks : ビーフン(米粉) ・rice straw : 稲わら ・rice stubble : 稲株 ・rice threads : ビーフン(米粉) ・rice transplanter : 田植機 ・rice transplanting : 田植え ・rice water : 重湯 ・rice water stool : 米とぎ汁様便 ・rubber disk rice huller : ゴムうすもみすり ・rubber roll rice huller : ゴムロールもみすり ・rusty kernel rice : 茶米 ・rusty rice : 茶米 ・saline-tolerant rice : 塩水稲 ・scented rice : 香り米 ・screw system rice pearling machine : うすらせん式精米機 ・seed rice : 種もみ ・self-marketed rice : 自主流通米 ・semi-irrigated rice nursery : 折衷苗代 ・soft-textured rice : 軟質米 ・stained rice : 汚染米 ・straw of rice : わら ・sweet-scented rice : 芳香米 ・threshing of rice : 稲こき ・transplanting of rice seedling : 田植え ・turned-down seedling of rice : 転び苗 ・undermilled rice : 七分づき米 ・unhulled rice : もみ ・upland nursery of rice : 畑苗代 ・upland rice : 陸稲 ・waste rice outlet : くず米口 ・waxy rice : もち米 ・white belly rice : 腹白米 ・white core rice : 心白米 ・white rice : 銀シャリ ・white-based rice : 基白米 ・whole rice grain : 完全米 ・yellowed rice : 黄変米
RICE ( リダイレクト:RICEの法則 ) : ウィキペディア日本語版 | RICEの法則[らいすのほうそく] RICEの法則(ライスのほうそく)とは身体が傷害を負った際に早急に執るべき応急処置における法則の事である。 Rは「Rest」(安静)、Iは「Icing」(冷却)、Cは「Compression」(圧迫)、Eは「Elevation」(挙上―持ち上げておく)の頭文字をとったものである。これらは医学的な根拠から傷害を負った際に出来る限り患部の炎症や出血を抑えるための方法である。病院などの医療機関での診断を受けるまでは出来る限りRICEに則った措置を執る事が推奨されている。 == 根拠 == ; R:安静 : 出血などの傷害を負ってしまったさいに患部周辺の関節や筋肉が運動することによって、血行が促進され、脈拍の上昇と共に出血が酷くなる危険性があるからである。 ; I:冷却 : 傷害を負った部位は細胞レベルで傷つき、そのままでは炎症が広がる状態に置かれやすい。それを防止するために氷や水などを衛生的な状態で利用し、充血で促進される炎症での細胞破壊拡散を防ぐのである。不衛生な水は感染の可能性があるため、アイシングには適さない。アイシングとは、患部の局所循環を抑えることを目的にしているので、コールドスプレーや氷による冷やし過ぎ(局所循環の極端な低下)に注意が必要である。 ; C:圧迫 : 出血などの外傷で損傷した患部の血管などは、場合によっては出血がとまらない可能性が存在する。そのため、患部周辺または上流部分の動脈を圧迫し、一時的に血流量を落とすことによって血小板による血管修復のペースを出血量が上回らないようにするためである。方法としてはタオルなどの清潔な布を患部に巻き、固定するためにスパナやレンチのような金具を利用して絡め捻って締め、定期的に圧迫を緩めるのが理想的である。 ; E:挙上 : 出血などの外傷で損傷してしまった部位を心臓の位置よりも高く挙上することにより、重力によって出血量が減る効果を期待するためである。脚部などを損傷した場合は随意的に挙上するのではなく、椅子や台など安定したものを利用し、挙上した状態での安静を維持しておく事が重要である。
抄文引用元・出典: フリー百科事典『 ウィキペディア(Wikipedia)』 ■ウィキペディアで「RICEの法則」の詳細全文を読む
英語版ウィキペディアに対照対訳語「 RICE (medicine) 」があります。
スポンサード リンク
翻訳と辞書 : 翻訳のためのインターネットリソース |
Copyright(C) kotoba.ne.jp 1997-2016. All Rights Reserved.
|
|