翻訳と辞書
Words near each other
・ クニオ・ナカムラ
・ クニガミサンショウヅル
・ クニガミヒサカキ
・ クニグンダ
・ クニグンデ
・ クニグンデ (小惑星)
・ クニグンデ・フォン・エスターライヒ
・ クニグンデ・フォン・ルクセンブルク
・ クニシン
・ クニッゲ
クニッシュ
・ クニッツ
・ クニッテルフェルト
・ クニッテルフェルト郡
・ クニッペル
・ クニトコタチノミコト
・ クニトシロウ
・ クニドス
・ クニドスのアフロディテ
・ クニドスのアプロディーテー


Dictionary Lists
翻訳と辞書 辞書検索 [ 開発暫定版 ]
スポンサード リンク

クニッシュ : ウィキペディア日本語版
クニッシュ

クニッシュ(、)またはクヌィーシュ()は、小麦粉の生地でフィリングを包んだ東ヨーロッパの伝統的な軽食のひとつ。ユダヤ系デリカテッセンなどで食べられる、東ヨーロッパ系ユダヤ人の軽食として有名。オーブンで焼くタイプのピロシキに似ているが、形状が異なる。
アシュケナジムのクニッシュはパイ生地を用いる。最も伝統的なフィリングはシュマルツで調味したタマネギ入りのマッシュポテトのみでつくられるが、マッシュポテトに挽き肉ホウレンソウソバの実のカーシャ、ミックスベジタブルなどを加えたり、ジャガイモの代わりにサツマイモを用いたクニッシュもある。元々はクニッシュを長方形に成形していたが、近年では右上の画像のように丸く成形し、頂部の生地に穴をあけて中身が少し見えるようにした形が多くなった。
ウクライナのクヌィーシュ(複数形:クヌィーシ )は、牛乳バター鶏卵入りのイースト生地で野菜(タマネギ、キャベツカブなど)、肉またはフレッシュチーズの具を包んだ料理である。ウクライナ出身の料理研究家マルタ・ファーリー・ピセツカによると、20世紀までにはクヌィーシュの人気は衰えてしまったという。カルパティア山脈地方のブコビナなどでは、カーシャをフィリングとしていた。長方形にのばした生地の上にフィリングをのせて、焼いた際に中の蒸気が逃げるように少し隙間を開けて包むのが特徴。
東ヨーロッパにおいてはオードブルに供されるような小さいサイズのものが一般的であるが、ニューヨークなどではハンバーガーほどの大きさのものがよく売られている。
== 参考文献 ==

* Farley, Marta Pisetska. Festive Ukrainian Cooking. University of Pittsburgh Press, 1990.

----
'Knish'' is an eastern-European Jewish or Yiddish snack food. It is a dumpling covered with a dough shell
that is either baked or fried. In the most traditional version, the dumpling is made entirely of mashed potato. Another version has the dumpling made of a combination of mashed potato and ground beef.
It is similar to the slavic pierogi, the Spanish and Latin American empanada, and the South Asian samosa.
Unlike normal dumplings, which tend to be round in shape, knishes are flatter. The commercial versions are similiar in shape to frozen fried fish filet patties. The eastern-European versions are hors d'oeuvre sized while the New York City versions are the size of hamburgers.
-->' is an eastern-European Jewish or Yiddish snack food. It is a dumpling covered with a dough shell
that is either baked or fried. In the most traditional version, the dumpling is made entirely of mashed potato. Another version has the dumpling made of a combination of mashed potato and ground beef.
It is similar to the slavic pierogi, the Spanish and Latin American empanada, and the South Asian samosa.
Unlike normal dumplings, which tend to be round in shape, knishes are flatter. The commercial versions are similiar in shape to frozen fried fish filet patties. The eastern-European versions are hors d'oeuvre sized while the New York City versions are the size of hamburgers.
-->

抄文引用元・出典: フリー百科事典『 ウィキペディア(Wikipedia)
ウィキペディアで「クニッシュ」の詳細全文を読む




スポンサード リンク
翻訳と辞書 : 翻訳のためのインターネットリソース

Copyright(C) kotoba.ne.jp 1997-2016. All Rights Reserved.